13 juni 2016

Zonder Land, The Illegal

Het is nog tijd voor het spannende boek en The Illegal van Lawrence Hill hoort daarbij. Het boek speelt zich af in de aanloop naar de Spelen van 2020. Maar het boek is hoogst actueel omdat tijdens het verhaal duizenden vluchtelingen per boot van het fictieve Zantoroland naar Freedom State proberen te vluchten.

In Zantoroland wonen afstammelingen van Afrikaanse slaven. Ze zijn onderling verdeeld. Velen proberen over te steken naar Freedom State. maar daar wacht ze deportatie of een container in Afric Town, een wijk met scheepscontainers als behuizing.

Hoofdpersoon is Keita Ali een vluchteling die goed is voor de marathon op de spelen. Hij loopt illegaal in Freedom State. Zijn zus wordt als gijzelaar vastgehouden in Zatoroland. Keita moet duizenden dollars bij elkaar verdienen om haar vrij te kunnen kopen.

Maar er is nog een hoofdpersoon, een lesbische, gehandicapte journaliste die erachter probeert te komen wat er met een zwarte prostituee is gebeurd. Waarom is zij vermoord en welke rol de minister president in dit verhaal speelt

De recensies van het boek zijn wisselend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten