16 september 2015

T.C. Boyle: She Wasn't Soft

Paula is triatlete, helemaal gebouwd voor deze sport. Zij is niet soft, ook al waren haar ouders neurotische drinkers. Ze leeft voor haar sport, stapelt koolhydraten en bereidt zich terdege voor op de wedstrijd (geen seks voor de wedstrijd). Maar ze heeft het verkeerde vriendje. Hij is wel soft, kind van twee succesvolle artsen. Geen enkele belangstelling voor competitie, deze laid back surfer.


Paula is een van die vele vrouwen die, hoewel succesvol toch blijft kleven aan een verkeerd vriendje: een nietsnut, die blowt, slikt, drinkt en ruzie zoekt. Die zich dan ook voortdurend aan haar opdringt en zij is kennelijk niet in staat hem te weerstaan (toch seks voor de wedstrijd). Je voelt al aan dat het echt uit de hand gaat lopen als hij barbituraten in een sportdrankje mixt om Paula's belangrijkste concurrent uit te schakelen ...

She Wasn't Soft is een verhaal van de Amerikaans schrijver T. Coraghessan Boyle uit 1996, voor het eerst gepubliceerd in The New Yorker. Deze krant grossiert in briljante verhalen. T.C.Boyle doceert Engels aan de universiteit van Zuid Californië. Hij schreef meer dan 100 korte verhalen, met vaak dit soort van misleidende inspanningen van mannelijke 'helden'. Het verhaal staat online. Je leest het hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten